September månad innebär att det bland annat skördas rödbetor, pumpa, squash, äpplen och björnbär. Det pågår också en massa skördefestivaler runt om i vårt vackra, avlånga land och vi ska försöka hinna med en eller två – om tiden räcker till.
Pumpa är perfekt att ha i maten och den är laddad med betakaroten, C-vitamin, A-vitamin och kalium. Den innehåller även fosfor, folsyra och niacin som är bra för matsmältning och för hyn.
När jag bodde i USA så kunde man handla pumpa på burk men jag har inte hittat det i Sverige (det finns säkert i någon butik som specialiserar sig på amerikanska produkter) så vet någon var man kan köpa det så tipsa gärna.
Det går dock att göra egen puré som du kan använda i soppor, pannkakor, kakor etc och det du behöver är
- 1 st butternutpumpa
- vatten
Skär ur köttet från pumpan och dela i mindre bitar. Lägg i en gryta. Häll på vatten så det täcker och koka det i ca 5 minuter. Häll av allt vatten och använd en stavpuré för att mixa ihop pumpaköttet till en len massa.
Fördela i plastpåsar och frys ned. Bara att ta fram när man så behöver.
Och eftersom vi nu har pumpapuré så är vi framme vid dagens recept – pumpapannkakor.
4 st pannkakor
Ingredienser:
- 1 ägg
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 tsk ingefära
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ dl Creamy Cooking
- ½ dl vatten
- 1 ½ dl pumpapuré
- mjölkfritt margarin till stekning
Arbetsbeskrivning:
Vispa ihop alla ingredienser till en smet. Klickas ut i stekpannan. Vänd när de fått fin färg.
Trackbacks/Pingbacks