4 portioner
Ingredienser
- 400 g fisk (gärna olika sorter)
- 1 purjolök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 påse saffran
- 1 fiskbuljongtärning
- 5 dl vatten
- 2 dl havregrädde
- 1 burk krossade tomater
- räkor och/eller musslor
- dill
- cayennepeppar
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning
Skiva purjolöken och fräs den i mjölkfritt margarin. Tillsätt pressad vitlök och saffran. Häll i vatten och fiskbuljongtärning och låt sjuda i 5-10 minuter.
Skär fisken i bitar och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Tillsätt havregrädde och sjud 5 minuter.
Häll i krossade tomater och låt soppan bli varm.
Strax innan servering smakar du av med lite cayennepeppar och tillsätter räkor och/eller musslor och en knippe dill. Låt det bli varm.
Servera soppan med vitlöksaioli och med varma baguetter, gärna med vitlökssmör.