4 portioner

Ingredienser

  • 400 g fisk (gärna olika sorter)
  • 1 purjolök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 påse saffran
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 dl havregrädde
  • 1 burk krossade tomater
  • räkor och/eller musslor
  • dill
  • cayennepeppar
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning
Skiva purjolöken och fräs den i mjölkfritt margarin. Tillsätt pressad vitlök och saffran. Häll i vatten och fiskbuljongtärning och låt sjuda i 5-10 minuter.

Skär fisken i bitar och låt sjuda ytterligare 5 minuter.

Tillsätt havregrädde och sjud 5 minuter.

Häll i krossade tomater och låt soppan bli varm.

Strax innan servering smakar du av med lite cayennepeppar och tillsätter räkor och/eller musslor och en knippe dill. Låt det bli varm.

Servera soppan med vitlöksaioli och med varma baguetter, gärna med vitlökssmör.