-Reklamsamarbete med min egen butik – ishokuju.se.

Efter den jättegoda ramensoppan avslutade vi måltiden med en fräsch fruktsallad och en fantastisk sorbé på japanska nashipäron. Till skillnad från receptet på ramen så går den här efterrätten betydligt fortare att göra.

Receptet är beräknat för 8 personer och kommer ursprungligen från Tasteline.

Tallrikar från ishokuju.se

Ingredienser:

Fruktsallad

  • 20 st jordgubbar
  • 0,5 st honungsmelon(er)
  • 2 st nashipäron (japanska päron)
  • 20 st physalis

Sorbet

  • 8 st nashipäron (japanska päron)
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 st citron(er), saften av

Så här gör du:

Skala äppelpäronen, dela dem i klyftor och skär bort kärnhusen.
Lägg klyftorna på en bricka och placera i kylen. Låt ligga minst 1-2 timmar.
Låt under tiden socker och vatten koka ihop ca 10-15 minuter, låt sockerlagen svalna.
Tärna frukten till salladen fint
När äppelpäronen är frysta: Lägg dem i en matberedare med kniven monterad.
Slå på sockerlagen och citronsaft mixa till ett grovhackat mos.
Fördela fruktsalladen i portionsskålar.
Lägg en kula sorbet ovanpå. Servera direkt.