Detta inlägg är ett samarbete med Zalando.

Nu får det vara slut med sommarshoppingen för vår del. Absolut slut. Jag är så trött på att gå i affärer och trängas. I går var vi iväg till IKEA och där befann sig i princip alla som bor i Skåne. Nicklas kommer att bo kvar i sin studentlägenhet ytterligare ett år och i och med förlängningen så var det läge att köpa lite fler möbler. Så det fick vi gjort. Jag trodde vi var klara i och med det, men nej då – då skulle vi in på Väla. Jag var inte alls i humör att gå och titta på kläder och tyckte vi gick och gick i flera timmar så till slut  tröstade jag mig med ett par fina espandrillos.  Min fibromyalgi har varit extra jäklig sista veckorna och jag har mycket värk och smärta i mina fötter. Det kvittar vilka skor jag har på mig och minsta tryck gör att blåmärken blossar upp – så jag hoppas mina nya espandrillos är tillräckligt mjuka så de kan lindra delar av smärtan. Men nu är det lås på plånboken!

Mina fina espandrillos hittar du bland annat hos Zalando och de kostar mellan 750-1095 kr. [Sponsrad länk – adlink.]

Vi har inte bara shoppat i helgen utan har hunnit att också äta gott. Låt mig få bjuda på en rätt som fullständigt exploderar i härliga färger och har en skön hetta i bettet. På lunchbordet ställde jag fram grillad kyckling samt ugnsbakad sötpotatis med squash- och tomatsalsa och originalreceptet kommer från Coop men jag har bara justerat receptet lite efter min smak. Rätten räckte faktiskt till två måltider och ingen var väl gladare än jag. Till lunch serverades allt ”som det var” och på kvällen stekte vi upp resterna och lindade in fyllningen med massor av god sallad och en stark sås i en wrap. Mmmmmm, man mår som en kung efter en sådan måltid och det är en behaglig mättnad.

4 portioner

Ingredienser:

  • 1-2 stora sötpotatisar (Vi var tre vuxna och klarade oss på 1 STOR sötpotatis)
  • 1 msk rapsolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 2 förkokta majskolvar
  • Ev kokt, skivad potatis (inget måste – jag körde bara en kylskåpsrensning)

Squash- och tomatsalsa

  • ½ squash gurka
  • 1 stor näve bladpersilja
  • 1kruka färsk mynta
  • ½ röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,25 dl rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt och nymalen svartpeppar

Arbetsbeskrivning:
Skala sötpotatisen och skiva den tunt. Bred ut skivorna på bakplåtspapper och ringa över olja, salt och peppar. Rör runt. Sätt in i ugn på 175 grader i ca 30 minuter. När 15 minuter återstår av tiden, ta ut plåten och lägg på delade majskolvar och ev potatis. Sätt återigen in i ugnen.

Skär squash i små tärningar. Finhacka tomat, örter, chili och vitlök. Blanda allt med olja, limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar. Servera salsan till sötpotatisen. Servera gärna rätten till någon grillat (kött, fågel eller fisk).

 

Spara

Spara

Spara