Jag brukar inte visa mina misslyckanden men eftersom bloggen ska vara någolunda transparent så får jag väl göra det också. Ett riktigt misslyckade var det i och för sig inte för maten gick att äta, men … ja… Jag fick inget aha-moment Jag lyckas alltid med att koka för mycket spagetti och det finns inget tråkigare än när man måste slänga mat. Vanligtvis så varvar jag  överbliven spagetti med någon form av sås, köttfärs och mjölkfri ost och så får det stå i ugnen tills det gottat till sig. Det blir som en lasagne där överbliven spagetti får agera lasagneplattor.

Jag ville testa att göra något nytt så jag tog min överblivna spagetti som fick steka tillsammans med grönsaker och ägg. Helt ok som kvällsmat men rättens var inte kul att äta dag två, då mikrovågsugnen gjorde att spagettin blev knallhård, så därav mina ord om misslyckade., Eller som jag brukar säga när jag serverar ett riktigt lågvattenmärke: ”Ännu en kulinarisk middag hos familjen Gilbertson”. Då vet man att det inte kommer att serveras fler gånger hemma hos oss.

4 portioner

Ingredienser:

  • Överbliven kall spagetti, ca 250 g
  • 1 ask körsbärstomater
  • bladpersilja
  • ½ broccoli
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Dela tomaterna och broccoli. Ge det ett snabb uppfräsning i mjölkfritt margarin. Häll över det i en bunke. Knäck ett ägg över och rör ihop med salt och peppar. Blanda i spagettin.

Häll hela röran i ett teflonjärn och platta till. Stek cirka 10 minuter på ena sidan. Vänd sedan hela härligheten med hjälp av en tallrik och låt sedan frittatan återigen glida ned i stekjärnet där du låter den steka i ytterligare 10 minuter.

Servera gärna någon skiva skinka till.

Spara

Spara