Squash är storfavorit och jag har det ofta – och gärna – i min matlagning, som här i en squashlasagne. Tidigare år, när det bara varit jag och dottern som varit hemma under vardagarna, så åt vi mycket grönsaker, men eftersom äkta hälften är hemma sedan augusti förra året så märks det också en hel del på matlagningen. Det blir inte vegetariskt lika ofta som förr… även om jag försöker smyga in det.
Squashlasagne, det vill säga, att helt slopa lasagneplattor och istället för plattor använda tunt hyvlad squash blev i alla fall en favvo hos honom och lasagnen kändes fräscht och gott. Upplever att jag inte blir lika tung i kroppen som man blir av riktig pasta. Utan mer en behaglig mättnad. Se bara till att vattna ur squashen ordentligt – annars blir lasagnen för blöt. Och vill du göra rätten helt vegetarisk, då är det bara att byta ut färsen mot quorn.
Jag ser att många uppskattade mitt inlägg om mjölkfri frukost och jag håller som bäst på att färdigställa ytterligare ett par inlägg. Har du något tips om bra produkter så tipsa gärna. Något som för dig är en självklarhet att det finns kan komma som en överraskning för andra.
Imorgon är det fredag – har ni några roliga planer? Vår efterlängtade vinprovning är på g och det ser jag fram emot. Ska bli kul att få testa lite nya viner och få inspiration. Sedan känns det lite lyxigt att ta in på hotell fast man nästan är hemma men det är kul att uppleva andra delar av Skåne. Dottern med kille flyttar in och är kattvakt och jag har köpt hem en massa blommor som de ska plantera. Så snäll är jag 🙂
4 portioner
Ingredienser:
- 1 vitlök
- 1 röd lök
- 3 stora champinjoner
- olja
- 400 g köttfärs
- 1 riven morot
- ½ burk pastasås basilika/vitlök
- 4 msk ajvar
- salt
- peppar
- 1 squash
- knappt ½ dl jeezly pizzaost
Arbetsbeskrivning:
Börja med att skära squashen i längder. Använd osthyveln så du får tunna skivor. Salta skivorna och låt dem ligga i ca 30 minuter så de vattnas ur.
Hacka lök och vitlök. Skär svampen i tunna skivor. Bryn det i oljan. Tillsätt färsen och stek tills färsen är klar. Tillsätt riven morot, pastasås, ajvar och salt och peppar. Är färsen för vattning så rör ned någon matsked vetemjöl.
Torka av squashskivorna och varva sedan köttfärsröran och squashskivorna i en ugnsform. Strö över lite jeezly pizzaost och sätt sedan in i 175 grader i ca 20 minuter.
Trackbacks/Pingbacks