Mitt bidrag till månadens grönas juli-tema är Squashplättar med tomat- och olivsallad och som pricken över i så är rätten både mjölk- och glutenfri. Den femte juli var det återigen dags för månadens gröna att köra igång med ett nytt månadstema och värd för juli månad är Ulrica Krii som driver sajten Krii´s kitchen. På Ulricas blogg hittar du en salig blandning av de recept hon lagar till familj och vänner. Det blir mycket vardagsmat som ska gå snabbt och enkelt att laga men också bakverk och annat smått och gott. Ulrica har en förkärlek för afternoon tea och glass och försöker laga mer vegetariskt i vardagen.
Juli månadstema är tomater och det finns väl knappast något som är godare att frossa i än solmogna tomater. Ulrica bjuder på Tomatsalsa med prästost och grillat bröd så passa på att inspireras av hennes recept och läs hur du gör för att själv vara med och bidra till vår växande receptbank.
Mitt bidrag är ett par mjölk- och glutenfria squashplättar som serveras på en salladsbädd tillsammans med en tomat- och olivsallad. Nomnomnom. Det finns kanske någon som saknar sås men squashplättarna i sig är så saftiga och när de serveras tillsammans med tomaterna så upplever i alla fall jag att man inte behöver någon sås.
4 portioner
Vi börjar med tomatsalladen så den får stå och gotta till sig.
Ingredienser tomatsalladen:
- 400 g körsbärstomater, halverade
- ½ burk oliver av ditt favoritmärke
- 1 dl finhackad persilja
- 1 msk olivolja med citronsmak
- salt
- peppar
Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan tills biffarna är stekta.
Ingredienser squashbiffar
- 5 dl riven squash
- 1 ägg
- 1-2 finhackade salladslökar
- ½-1 tsk chipotlepasta
- 1½ dl majsmjöl
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin till stekning
Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser och forma 4 st biffar som steks i mjölkfritt margarin. Var försiktig med chipotlepastan om du inte gillar stark mat. Vänd biffarna de fått fin färg på ena sidan.
Lägg sallad på ett fat och lägg över biffarna. Garnera med tomat- och olivsalladen. Smaklig spis.
Och nästa månad är jag värd så håll utkik på min blogg den 5 augusti.
Trackbacks/Pingbacks