Vi hade ett par goa vänner över på en grillkväll och så mätt som jag var igår, det var länge sedan. Jag kunde knappt sova och det är väl en av anledningarna till att jag vaknade redan vid två och har varit vaken sedan dess 🙂 Det kan bli för mycket av det goda ibland.

På vårt grillbord serverades flera olika typer av grillad korv, kött- och korvspett, squashsallad, jordgubbs- och mangosallad, massor av goda såser, guacamole och grillad vegansk ost.

Jag köpte hem en förpackning Violifes Mediterranean Style Block som är marknadens första veganska grillost. Jag måste erkänna att jag har lite svårt för veganska ostar då många av dom inte luktar speciellt gott, men kan man bara stå ut med doften så är osten inte alls dum när den är grillad. Osten är mjuk, krispig på utsidan och fick klart godkänd av oss allihopa, så den kommer jag att köpa hem vid fler tillfällen. Är det fler än jag som reagerar på just doften som omger veganost? Det är som sagt den som gör att jag sällan köper hem vegansk ost och oftast bara använder lite vid matlagning.

Istället för en vanlig potatissallad gjorde jag en squashsallad och även den var klart godkänd. Jag tycker att potatissallad i sig kan vara rätt tråkigt men det här var riktigt gott. Och mat är väl aldrig godare än när man serverar och äter den tillsammans med goda vänner 🙂

6 portioner

Ingredienser:

  • 3 squash, ca 600 g
  • olja
  • 1 stor sommarlök
  • 2,5 dl majonnäs
  • 1 matsked skånsk senap
  • 1 dl bostongurka
  • salt och peppar
  • gräslök

Så här gör du:
Skala och skär squash i bitar. Stek bitarna i olja tills de blir lite mjuka, omkring 10 minuter. Låt squashen kallna. Strimla löken fint och blanda med squashen.

Blanda majonnäs, bostongurka och skånsk senap och rör därefter ned sommarlök och den kalla squashen. Smaka av med salt, peppar och rikligt med gräslök. Ställ kallt ett par timmar innan servering så smakerna hinner gifta sig med varandra. Squashsalladen kan med fördel göras dagen före den ska serveras.