Det var så länge sedan jag lagade stekt sill så när jag var nere i Lomma i ett ärende så passade jag på att köpa hem ett kilo sillfiléer. Äkta hälften föredrar stekt sill i ättikslag men får jag välja så blir det stekt sill tillsammans med hemlagad potatismos och lingonsylt. Eller varför inte lägga stekt sill på en rågbrödssmörgås. Mums.
Jag konstlar inte till det när jag steker sill utan jag börjar med att salta filéerna och lägger sedan i rejält med dill i dem. Filéerna vänds i vetemjöl och sedan är det bara att steka i mjölkfritt margarin.
Ingredienser:
- sillfiléer
- salt
- dill
- vetemjöl
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning:
Salta sillfiléerna och lägg i rikligt med dill. Vänd dem i vetemjöl och stek dem sedan på båda sidorna. Serveras med potatismos och lingonsylt.
Trackbacks/Pingbacks