Älskar dill och kryddar generöst med dill när jag lagar mat (om det passar i maträtten vill säga). Pommes med dill låter ju inte som en höjdare 😉 Just nu puttrar en gryta dillkött på spisen och jag kommer verkligen att gå loss när jag ska smaksätta såsen. Svensk husmanskost är så gott och just dillkött är en stor favorit. Idag gör jag det på fläskkött men vanligtvis använder jag nöt. Men nog pratat om dillkött.

Ett par dagar in på det nya året gjorde jag en sats gnocchi, som smaksattes med dill. Jag slutade inte där utan tillredde också en härligt fräsch ärt- och gurkröra, som också fick lite dill på sig. Mums. Det blev så gott. Och att jag också älskar torskrygg är ju ingen hemlighet.

Tycker du att såsen blir för lös, red av med någon matsked maizena.

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 bitar torskrygg
  • ½ gurka
  • 3½ dl gröna ärtor
  • ½ dl dill
  • 1 msk ättika
  • 2 tsk honung
  • 1½ dl vitt vin (eller matlagningsvin)
  • 1 dl vatten
  • ½ burk oatly imat fraiche
  • 2 msk dill
  • 3 msk fiskfond
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin
  • 1 sats gnocchi. Strö över 1-2 msk dill när du steker dem.

Så här gör du:
Koka upp vitt vin, vatten och fiskfond i en kastrull. Låt koka i cirka 10 minuter. Rör ned oatly imat fraiche och dill och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Skala gurkan och skiva den tungt på längden. Lägg i en skål tillsammans med ärtor och dill. Rör ned ättika och honung. Blanda väl.

Stek fisken. Salta och peppra den. Lägg på en bädd av potatisgnocchi och lägg gurkröran överst. Serveras med sås.