Stekt torsk med spetskålgratäng är riktig comfort food för mig och som ger mig all den protein jag behöver när jag varit och tränat. Jag brukar mest äta fisk till lunch och torsk är en stor favorit. Enda nackdelen är att torsk är så dyrt men jag passar på att tugga långsamt och njuta av varje tugga.

Jag hade en halv spetskål liggande i kylskåp, som jag tänkt slänga ut, men det gick bra att skära bort en del och sedan skiva den tunt. Spetskål innehåller nästan inga kalorier, men istället en hel del kostfibrer, som gör gott i magen och mättar så du inte blir så snabbt hungrig igen. Riktigt bra mat, med andra ord! För att fylla ut stekpannan så tillsatte jag även lite hackad kinakål och det blev fantastiskt gott när det fick puttra tillsammans med kokosmjölk och buljong. Vill du inte använda kokosmjölk går det bra med vilken växtbaserad grädde som helst. Rätten tar max 15 minuter att tillaga så det går fort att sno ihop en god lunch..

Stekt torsk med spetskålsgratäng

Stekt torsk med spetskålsgratäng

Stekt torsk med spetskålsgratäng

Stekt torsk med spetskålsgratäng

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 bitar torsk
  • salt
  • peppar
  • rapsolja

Till spetskålsgratängen:

  • ½ spetskål
  • ca 10 cm kinakål
  • sapsolja
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • grönsaksbuljong
  • pepparmix
  • pumpafrön till garnering

Så här gör du:
Strimla spetskål och kinakål. Stek i rapsolja ett par minuter, det ska inte få färg utan bara bli stekt. Häll på kokosmjölk och tillsätt lite buljong och låt allt koka ihop. Smaka av med pepparmix. Ställ åt sidan.

Salta och peppra torsken. Stek den ett par minuter på var sida så torsken får fin färg och blir genomstekt.

Garnera med pumpafrön