Jag älskar granatäpple och extra plus är att den innehåller mer antioxidanter än någon annan frukt eller grönsak.
Den unika frukten motverkar också hudens åldrande och har flera skyddande egenskaper. Jag köper gärna på mig flera stycken granatäpplen när vi är och handlar och använder den till smoothies eller i sallader och det är så gott. Ja, man kan i princip använda frukten till allt. Vad sägs om den här färgglada rätten? Visst blir man glad av den? För att göra såsen så behöver du saft från ett granatäpple. Får du inte ut så mycket saft du behöver kan du mosa kärnorna genom att lägga dem i en sil och sedan pressa med en gaffel men släng inte kärnorna. De är lika goda att knapra för det 🙂
2 portioner
Ingredienser:
- ½ dl juice från 1 granatäpple
- 3/4 dl vatten
- knappt ½ tsk potatismjöl
- lite rivet citronskal
- 250 g torskfilé
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning:
Salta och peppra torsken och stek den på båda sidorna. Ställ åt sidan så länge.
Koka upp granatäpplejuice och vatten. Vispa i potatismjöl (var försiktig – börja hellre med för lite än för mycket och blir såsen för tjock så tillsätter du lite extra vatten). Tillsätt rivet citronskal (smaka av) och lägg sedan i ca ½ dl granatäpplekärnor. Ta genast grytan från värmen.
Lägg fisken på en salladsbädd och häll lite sås över. Vill du ha lite matigare variant så kan du servera rätten till bönpasta.
Trackbacks/Pingbacks