Man får säga vad man vill om hösten men visst är det mysigt med tända ljus? Vår elräkning må vara låg men förbrukningen av värmeljus är desto högre, men det är så mysigt. Förra året hittade jag en riktig fin lykta och som den kattmamma jag är, så passar den mig perfekt 🙂

 

I veckan passade jag på att fylla på mitt förråd av skönhetsmedel som hade riktigt bra priser hos Apotea. Jag har inte hunnit testa Black Snail Cleansing Foam men återkommer när jag har gjort det 🙂 Jag är supernöjd med mina koreanska produkter och märker en stor förändring i min hudvård. Men mer om det kommer framöver.

Förra helgen var jag sugen på sticky chicken och lyckan var fullständig när jag rotade fram ett paket kyckling ur frysen. Ännu lyckligare blev jag då jag också hittade en skvätt sweet chilisås, ketchup och vinäger för det är ingredienser som äkta hälften använder gärna och ofta när han lagar mat. Och det är oftast slut när jag vill använda det men denna gången hade jag turen med mig. Under tiden som riset tvättades och sedan laddades i riskokaren så stekte jag kycklingen och förberedde den goda såsen. Jag slängde ned lite haricot verts i min gryta men det är absolut inget måste 🙂 Vi hade ingen sallad hemma så jag tog det jag hade i frysen.

4 portioner

Ingredienser:

  • 700 g kycklinginnerfilé
  • olja
  • salt
  • peppar
  • ingefära

Sås:

  • 1 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl ketchup
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1/2 dl vatten

Så här gör du:
Stek kycklingen i olja. Salta och peppra kycklingen och daska över lite ingefära.

Blanda  ingredienserna till såsen. Häll såsen över kycklingen och koka ihop i några minuter. Serveras med ris eller nudlar.