Sommarens godaste drink och det här skulle ha blivit ett fredagsinlägg men det kom annat emellan. Jag satt och läste en massa statistik följt av onlineutbildning och tiden rann iväg, så det får bli en lördagsdrink.

Vet ni, vi var iväg till Ullared förra söndagen och det är en plats jag inte trodde jag skulle sätta min fot på igen. Vi var där för ett par år sedan och efter en kvart väste jag till min man att ta mig därifrån. Den här gången lyckades man och dotter övertala mig att återigen åka och jag lyckades hålla intresset vid liv 1 timme och 45 minuter, sedan var det bra. Get me out of here. Vad är det med Ullared? Kan ni tala om det för mig? Det enda roliga var att jag sprang på Ola-Conny när jag letade kryddor men bortsett från det, finns det mer? Vad kan jag hitta där som jag inte hittar på Dollarstore, Rusta och övriga lågprisbutiker. Jag förstår inte fascinationen av denna butik och plats.

Jo, jag erkänner. Jag hittade ett par skor. Dock inte inne i butiken utan ien butik mittemot. Skorna hade kostat 800 och var nu nedsatta 80%, så de fick följa med hem. Därutöver blev det inget. Så då hoppar vi vidare till lördagsdrinken.

Strawberry daiquari är så gott och en riktig sommardrink. Vi testade två varianter när vi var i Bryssel men jag föredrar den vi gör själva. Dock knaprar jag stark medicin mot min ryggskada, då jag helt obetänksamt passade på att hoppa hoppborg, men alla ni andra kan passa på att njuta 🙂

2 glas

Ingredienser

  • 10 st djupfrysta jordgubbar
  • 1 dl sockerlag (0,5 dl socker + 1 dl vatten)
  • 0,5 dl limejuice
  • 0,8 dl ljus rom

Så här gör du:

Jordgubbarna mixas tillsammans med sockerlag. Tillsätt limejuice och rom. Blanda väl.

Häll upp i glas.