Stuvade makaroner utan mjölk är inga problem att göra. När jag tog fram det här receptet på sent 90-tal så fanns inte havremjölk, utan jag använde kokosmjölk. Kokosmjölken har en tendens att ta över lite smak men lite färskriven muskotnöt trollar bort det. När sedan havremjölken lanserades så bytte jag ut kokosmjölken mot havremjölk men de stuvade makaronerna blir lite gråare i färgen med havremjölk. Om jag personligen får välja så använder jag hellre kokosmjölk än havremjölk till de stuvade makaronerna, men det är helt och hållet en smaksak.
2 portioner
Ingredienser
- 4 dl havremjölk / kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 2½ dl makaroner (ej snabb)
- ½ tsk salt
- mjölkfritt margarin
- salt
- peppar
- muskotnöt
- (strösocker)
Arbetsbeskrivning
Koka upp ingredienserna. Låt långsamt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då.
Ta grytan från värmen.
2 msk mjölkfritt margarin blandas ned. Rör om väl. Smaka av med lite peppar och malen muskotnöt (ev lite strösocker).
Trackbacks/Pingbacks