God morgon. Idag blir det storkok, för dotter med pojkvän flyttar hem ett par veckor och för att jag ska slippa stå vid spisen var dag, så ska jag förbereda en massa matlådor som ska frysas in. Först ut står köttfärssås som jag sedan kan använda till pasta, pajer eller bara ätas med en sallad. Allt efter humör. Det blir en enkel variant på köttfärssås där vi helt har skippat lök då äkta hälften inte mår bra av det. Det har inte varit en lätt resa för mig, att undvika lök i maten, eftersom jag älskar lök i alla dess former – men det går.
4 portioner
Ingredienser
- 400 g köttfärs
- 1 förpackning krossade tomater
- 2 msk ketchup
- 1 stor morot
- 3-4 msk kalvfond
- salt
- peppar
Så här gör du:
Fräs köttfärsen i en stekpanna och häll på krossade tomater. Lägg i riven morot och fond och låt köttfärsen stå och puttra minst en timme. (Jag tycker såsen blir godare ju längre den får koka). Smaka av om du behöver kryddor. Jag tycker att kalvfonden smaksätter väldigt bra men en del kanske saknar peppar.
Servera med pasta, ris eller gör en god köttfärspaj.
Trackbacks/Pingbacks