När det är dags att rensa hjärnan och att låta själen löpa fritt så beger vi oss till skogen i Blekinge och njuter – bara äkta hälften och jag. Inga måsten – utan bara vi.
Vi tänder en brasa. Tänder en massa ljus. Öppnar en flaska vin, njuter av tystnad och lagar en enkel middag. Lördagens middag i stugan – svart bönpasta med skinka. Såsen går att göra helt vegetarisk om du utesluter skinkan. Jag använder också rökt vitlök i receptet men det fungerar absolut utmärkt med vanlig vitlök.
Ingredienser:
- 1 rökt vitlök
- 200 g svamp
- 1 röd lök
- mjölkfritt margarin
- 120 g rökt skinka
- 1 förpackning sockerärtor
- 1 stor tomat
- 1 förpackning imat
- persilja
- salt och peppar
- timjan
- 1 förpackning svart bönpasta
Arbetsbeskrivning:
Börja med att skiva rödlök, vitlök och svamp. Bryn i mjölkfritt margarin.
Strimla skinkan och låt den bryna med en stund.
Tillsätt sockerärtor.
Skiva tomaten och lägg i den samtidigt som du rör ned en förpackning imat. Smaka av med kryddor.
Koka bönpastan och blanda den sedan med såsen. Hacka persilja och strö det över rätten.
Nice blogg