Heej. Är du sugen på tacos och vill ha ett gott fredagsrecept som räcker till många? Nu är det ju inte precis tacos, men smaken i tacospajen påminner om det. Det var tänkt att bli en enkel tacopaj, men allt efter som fler trillade in i huset, så var det bara att öka på mängden mat med ”man tager vad man haver”, som i mitt fall var spenat och broccoli. Smördegen, som trots namnet oftast är mjölkfri, gör att rätten blir rätt mäktig och tillsammans med en riktigt matig sallad så räcker gratängen till hur många som helst. Har du tur blir det till och med över till matlåda. Sådan tur hade inte jag men jag ser alltid till att ha varmrökt lax hemma som räddning till morgondagens lunch. Och glöm inte att läsa på smördegsförpackningen så att den inte innehåller mjölk.
Men innan receptet så måste jag visa en helt underbar topp som jag klickade hem i veckan. Bilden gör den faktiskt ingen rättvisa för den är så mycket snyggare i verkligheten.
Det är en rosa topp, från Pernilla Wahlgren Collection, omlottskuren över bysten med V-ringad hals och kort fjärilsärm. Avskuren i midjan och lätt utställd nertill. Jag brukar inte passa i den här typen av toppar, speciellt inte med avskuren midja, då det slutar med att jag ser helgravid ut, men den här toppen var riktigt, riktigt klädsam. Och det bästa av allt, 299 kronor (ordinarie pris 999 kronor). Du hittar den här, och är du allergisk mot reklamlänkar, så är den goda nyheten att det inte är en betald reklamlänk. Bara att klicka och shoppa.
Och sedan kunde jag inte låta bli att köpa en t-shirt. Och den säger väl nästan allt. No need to add comments. Beställd från USA och du hittar ett flertal spoiled wife här.
Men nu är det dags att äta. Och ha en riktigt, riktigt go helg! Jag ska passa på att vara ute en hel del och jag har en lång lista på saker som ska göras i helgen.
8 portioner
Ingredienser:
- 1 rödlök
- 1 vitlök
- 3 st Pimientos de Padrón
- olja
- 0,5 dl tomatpuré
- 1,5 kg köttfärs
- 1 burk tacosås
- 3 msk oxfond
- 1 slatt röd vin (cirka 1 dl)
- tacokryddor
- 2 st broccoli, i små bitar
- 200 g spenat
- 2 msk potatismjöl, utrört i lite vatten
- Cirka 1 dl riven veganost
- 1,5 paket smördeg
Så här gör du:
Skala och strimla rödlök, vitlök och pimientos de padron. Bryn i olja ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och bryn ytterligare någon minut. Tillsätt köttfärsen och stek tills färsen är klar. Häll i en burk tacosås, oxfond och ev vin. Smaka av med tacokryddor (antingen blandar du egna eller så tar du en påse).
Låt småputtra i cirka 30 minuter. Tillsätt broccoli och spenat. Red grytan med potatismjöl utrört i lite vatten och låt puttra i cirka 10 minuter.
Tina smördegsplattorna något. Smörj en form med olja och lägg ut smördegsplattorna så att formen täcks. Häll i köttfärsen. Lägg på veganosten.
Sätt in i 225 grader i cirka 25 minuter. Servera med grönsallad.
Trackbacks/Pingbacks