4 st
Ingredienser
- 1,5 dl mandelmjölk
- 2 tsk psyllium
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk rapsolja
- 2 msk sirap
- 1,5 dl majsmjöl
- 1,5 dl glutenfri mjölmix + cirka 0,5 dl till utbakning
Så här gör du
Rör ned psyllium i mandelmjölken och låt det svälla ett par minuter.
Tillsätt salt, bakpulver, sirap och rapsolja.
Rör ned majsmjöl och blanda väl. Tillsätt den glutenfria mjölmixen i omgångar och blanda väl. Degen ska inte klibba, i så fall får du tillsätta mer glutenfri mjölmix.
Häll ut degen på ett bakbord som är mjölat med glutenfri mjöl. Arbeta in lite mer mjölmix tills degen inte är kladdig.
Rulla ut degen till en rulle och dela i fyra bitar. Platta ut varje degbit och kavla ut till tunna kakor. Jag använde en kruskakavel men det går lika bra med vanlig kavel.
Grädda bröden i en torr stekpanna i cirka en minut per sida. Lägg de varma bröden mellan en handduk.