4 portioner
Ingredienser:
- ca 250 g vinblad
- 1 röd lök, finhackad
- 4 st champinjoner, finhackade
- 200 g köttfärs
- mjölkfritt margarin
- 1 påse texmexkrydda
- 2 portioner färdigkokt ris
- 2 st finhackade tomater
- 1 citron, skivad
Till kokning:
- Olja
- Kokande vatten
Arbetsbeskrivning
Koka vinbladen i saltat vatten. Ta upp och låt rinna av i ett durkslag. Lägg vinbladen med den blanka sidan ned.
Fräs lök, svamp och köttfärs i mjölkfritt margarin. Smaksätt med en påse texmex. Blanda ned riset.
Lägg 1 msk fyllning på vinbladets mitt. Vik bladet runt fyllningen. Placera dolmarna med skarven nedåt i en form.
Placera citronskivorna ovanpå dolmarna. Häll över olja och vatten så att allt täcks. Täck med ugnsfolie. Sätt in i ugnen, 175 grader i cirka en timme.