4 portioner

vinbladsdolmar

Ingredienser:

  • ca 250 g vinblad
  • 1 röd lök, finhackad
  • 4 st champinjoner, finhackade
  • 200 g köttfärs
  • mjölkfritt margarin
  • 1 påse texmexkrydda
  • 2 portioner färdigkokt ris
  • 2 st finhackade tomater
  • 1 citron, skivad

Till kokning:

  • Olja
  • Kokande vatten

Arbetsbeskrivning
Koka vinbladen i saltat vatten. Ta upp och låt rinna av i ett durkslag. Lägg vinbladen med den blanka sidan ned.

Fräs lök, svamp och köttfärs i mjölkfritt margarin. Smaksätt med en påse texmex. Blanda ned riset.

Lägg 1 msk fyllning på vinbladets mitt. Vik bladet runt fyllningen. Placera dolmarna med skarven nedåt i en form.

Placera citronskivorna ovanpå dolmarna. Häll över olja och vatten så att allt täcks. Täck med ugnsfolie. Sätt in i ugnen, 175 grader i cirka en timme.