Jag fick frågan vilka köksprylar jag inte klarar mig utan och det tog en liten stund att fundera vad jag och familjen använder mest i köket. Jag vill också poängtera att jag inte har någon form av samarbete till de länkade företag utan att jag använder bilderna som illustration. Köksprylarna kommer inte i någon speciell ordning och om någon undrar så är min favoritfärg grön 😉

 1. Vårt digitala köksmått används dagligen – så till den grad att vi numera har två stycken. Jag hade inte klarat mig utan den och ett extra plus att man förutom att väga och mäta i den även kan läsa ut amerikanska mått.
  kitchenpro
  Sedan skulle jag vilja ha en sån här – men det är mest för att den är otroligt läcker. Och den finns i grönt…
  drycock
 2. Även om jag ofta mäter på känn så finns det tillfällen då jag inte klarar mig utan måttsatser. Jag har ett för svenska mått och ett för amerikanska.
  måttsatser
 3. Skärbrädor är också ett måste. En för grönsaker, en för fisk, en för fågel. Jag föredrar att ha mina skärbrädor i plast för då kan jag köra dem i diskmaskinen.
  skärbrädor
 4. Rostfria bunkar kan jag inte få för många av. Satsa på att köpa en stor – den är perfekt om man tex ska servera potatis- eller pastasallad vid någon fest.
  bunkar
 5. Ett zestjärn för att riva av skalet från citron och lime. Lite citruskal kan pigga upp de flesta maträtter.
  zestjärn
 6. En vitlökskross istället för en vitökspress. Den här är inte bara snygg utan också praktisk.

  vitlökskross

 7. Knivar behöver jag väl knappast nämna, för bra knivar underlättar så mycket i köket vare sig det gäller brödknivar, grönsaksknivar, fiskknivar m.m.
  knivar
 8. Min spirelli spagettislicer för grönsaker används mycket.
  spirelli

 9. En rejäl gjutjärnsgryta. Vi har i perioder varit rätt många i familjen och jag har en gammal stekgryta som jag fått från min svärmor. Grytan är säkert 50 år gammal men den är toppen. Och den rymmer mycket mat.
  stekgryta
 10. Durkslag är också ett måste och jag har varit irriterad att de tar sådan plats i mina kökslådor. Någon måste ha hörsammat min bön för nu finns ett ihopfällbart.
  durkslag

Vad klarar du dig inte utan i köket?