Väntan har varit lång, men den 27 mars åkte vi äntligen på väg till vårt älskade Tokyo igen. Emma för att återse sina gamla klasskamrater, några tidigare värdfamiljer, sin rotaryklubb och jag för att träffa Rie igen. Som jag längtat sedan vi bokade biljetterna i september förra året. Inplanerat var också att träffa amerikanska Tobin som bodde hos oss under en intensiv vecka 2016. Vår resväska var fylld med massor av svenska godsaker och jag tror att bara chokladen vägde 5 kilo.

Många frågar varför vi återvänder till Japan och Tokyo för en tredje gång och den enda förklaringen är att vi älskar detta land, människorna, kulturen och alla sevärdheter. Det finns så mycket att se och göra, och vi har bara skrapat på ytan. Den här gången blir det dock lite extra meck, då äkta hälften äter både glutenfri- och mjölkfri kost men jag hittade den fenomenala sidan Japan Gourmet guide och fick rådet att skippa panerat, nudlar, bröd och öl så är vi safe. Jag har också fått tips om ett glutenfritt bageri/café och dit ska vi försöka ta oss. Jag laddade också ned ett par allergikort som kunde komma till användning så vi slapp oroa oss.

Vi började morgonen med att åka och lämna katten på pensionat och sedan blev det avfärd mot Kastrup. Den här gången skippar vi tåget och kör istället. Vi testar We Park, You Fly och det innebär att vi lämnar in bilen så parkerar de den till oss. Smart. På Kastrup blev det lunch och vi gick på planet strax efter klockan 15.

Vi landade på Narita strax efter klockan 09 morgonen därpå och med den japanska effektivitet som råder så dröjde det inte länge förrän vi stod i ankomsthallen. Liksom tidigare så blev det transport med Airport Limousine Bus som stannar vid Hilton, och sedan är det bara ett par minuter till vårt hotell. Värmen slog emot oss och synen av alla blomstrande körsbärsträd var helt otrolig.

 

Det är ju som sagt tredje Japanresan vi gör och eftersom ingen av oss lyckas somna på planet (jag med min flygrädsla måste ju ha koll på precis allt), så vis av tidigare gånger, så är det bara att kämpa på mot tröttheten och istället köra på dagen ut. Full fart. Då somnar man gott till natten och slipper bli jetlaggad. Det fungerar i alla fall för oss.

Först gick vi iväg till tågstationen och där laddade vi våra tågkort med pengar. Vi hade kvar våra kort sedan förra besöket, så det var bara att ladda dem med en summa. Det går knappt att beskriva känslan när man kommer upp till stationen för det är folk precis överallt. Det myllrar av kostymklädda människor, alla med ett mål i sikte, full fart framåt. Därefter blev det lunch på Noodle Kitchen, som ligger ett par minuter från hotellet och vi gillar maten, servicen och priset. Jag fick en trerättersmeny för 800 yen och det var fantastiskt gott. Flygplansmat är ju ett kapitel för sig själv och bokar man den absolut billigaste flygplansstolen så får man ta det man får, haha.

Efter lunch blev det promenad till Chuo park och vi tog med oss var sin kopp kaffe som vi kunde sitta och njuta av under tiden vi betraktade alla otroligt vackra körsbärsträd.

Jag absolut älskar japanskt iskaffe – som är precis som det låter – kaffe med isbitar. Vet inte hur många gånger jag beställt iskaffe här hemma och blir fullständigt förvirrad när de envisas att blanda mjölk i. Blä.

Tröttheten kom krypande men vi fortsatte vår vandring och kom förbi Tokyo Metropolitan Government Building och det är gratis att ta hissen 202 m upp och njuta av den sagolika panoramautsikten över Tokyo. Öppet även på kvällstid för den som vill se Tokyo på kvällen. Här finns massor av turistprylar att köpa men ett tips är att gå in på 100 yen market som ligger ett stenkast bort.

Därefter blev det till att återvända till hotellet och vi kan väl säga som så, att det tog inte lång tid innan vi somnade.