God morgon. Jag är ledsen att det varit lite tyst i bloggen men jag har tagit en liten semesterpaus eftersom det blev dags  för vårt efterlängtade Japanäventyr. Vi besökte Tokyo förra året då vi passade på att besöka Emma som var Rotary utbytesstudent och vi fick sådan mersmak att vi ville göra om det igen – och nu hade Nicklas också möjlighet att följa med.

tokyo000

Klockan kvart i fyra torsdag eftermiddag lyfte vi från Kastrup. Efter en 10,5 timmars lugn flygning anlände vi till ett duggregnande Tokyo.

Det här med att flyga är ett kapitel för sig eftersom jag är enormt flygrädd.  Under 10 års tid flög jag inte alls och rädslan späddes på allt eftersom åren gick men till slut var jag tvungen att ta tjuren vid hornet och försöka komma över min fobi. Beslutet togs när jag skulle på möte i Holland istället för att flyga,  tog tåget. Det blev två extra resdagar. Jag hittade flygrädsleutbildning hos AviaSafe och det, bokstavligen talat, räddade mitt liv. Fyra dagars utbildning där jag fick möta min rädsla. I dag fungerar jag bättre. Jag får inte panikångest utan både kan och vågar möta mina flygdemoner och klarar av att flyga. När Emma skulle iväg till Japan så lovade vi att hälsa på henne och det var kämpigt men det gick.

Vi anlände till Narita Airport klockan halv tio på fredagmorgon och innan man hämtar ut sitt bagage ska man både lämna fingeravtryck och bli fotograferad.  Har man fyllt i alla papperna rätt så beviljas man (som svensk) 3 månaders turistvisum.  Därefter är det promenad ned till bagagebandet och innan man släpps in i landet ska man lämna tulldeklaration. Här lyser den japanska effektiviteten – trots långa köer är man ute i ankomsthallen på ca 15 minuter.

Förra året när vi anlände till ankomsthallen blev vi intervjuade av japansk tv ”Why did you come to Japan” och den här gången haffade de Emma och Nicklas. Jag passade på att fotografera dem under intervjun 🙂 .

tokyo002

tokyo003

Därefter skiljdes vi åt eftersom Emma med Nicklas i släptåg skulle ta tåget till Kasukabe för att överraska Emmas klasskamrater. Det finns tre sätt att ta sig in till Tokyo – taxi, tåg eller Airport Limousine Bus. Tåg och buss kostar ungefär lika mycket men vi tog bussen eftersom vi sedan tidigare visste att bussen stannar nära vårt hotell i Shinjuku. Bussturen kostar 3100 yen per vuxen och turen tar ca 2 timmar beroende på trafik. Det är magiskt att åka buss och att se Tokyo växa i horisonten.

Liksom förra året bor vi på hotel Rose Garden i Shinjuku. Det är ett prisvärt hotell som ligger mitt i smeten med tåget runt hörnet. Rummen är mycket små men eftersom vi i princip bara ägnar oss åt att sova i rummet så har vi valt att lägga pengar på annat.

tokyo004

Det finns otaliga matställen i Tokyo och efter en snabb incheckning gick vi till en cofféshop runt hörnet och åt en ägg- och baconbaguette och juice för 106 kronor (för oss båda). Man blir förvånad över hur låga priserna är i Tokyo.

För att hålla oss vakna tog vi en promenad in till Shinjuku och det är liv och rörelser i varje hörn. Jag älskar att se modetrenderna och alla prylar som vi inte har i Sverige.

tokyo 005

Efter fönstershopping så väntar bingen. Har varit vaken i lite över ett dygn – och det känns.