Dottern äter tonfisk i ur och skur men jag har haft svårt för det. När jag var över i England på arbete så hade de lite bry med min matallergi så jag bjöds på tonfisksallad dag efter dag. Jag fick så att säga nog efter det. Men man ska aldrig säga aldrig, det blev gott. Jättegott. Till tonfiskbollarna serverade jag ugnsrostad kålrot och morot.

1o stora tonfiskbollar

tonfiskbollar

Ingredienser:

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 1 burk sardinmästarens brisling (delikatessrökt i rapsolja)
  • skal från 1 citron
  • 2 skivor formfranska
  • 1 ägg
  • 1 förpackning persilja
  • salt
  • peppar
  • sesamfrön
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Skär kanterna av brödskivorna och skär dem sedan i små bitar. Blanda brödbitar, tonfisk, sardiner, persilja, ägg och citronskal i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Forma till bollar (blir 10 st av smeten) och rulla i sesamfrön. Bryn mjölkfritt margarin i en stekpanna och stek fiskbollarna.