För att riktigt fira det gamla året så passar jag inte bara på att göra en årskavalkad utan jag bjuder också på en lista av de mest besökta recepten under 2017. Vad var det som ni läsare mest sökte efter?

På plats nummer ett och det är föga troligt att något annat recept någonsin kommer att hamna överst på listan är min fantastiska Rabarber- och jordgubbscheesecake som jag bakade till min mammas 75-årsdag. En riktigt, riktigt god sommarcheesecake.

På plats nummer två hamnar Monikas kladdkaka. Ett recept som jag faktiskt fått av en mina besökare.


På plats numer tre kommer ännu en cheesecake, nämligen Halloncheesecake. Älskar hallon och det i kombination med cheesecakes gör ju att kakan är så god.


På plats nummer fyra hamnar ett riktigt, riktigt gammalt recept, nämligen Risgrynsgröt med kokosmjölk. Jag tror Nicklas var runt två år när jag började experimentera med kokosmjölk i matlagningen. På den tiden fanns inga andra växtbaserade alternativ.

Vi hittar Pasta med kasslersås på plats nummer fem. Så enkel att göra och så god.

Älskar du vegetariskt så tror jag att du kommer att gilla Potatis och quinoabullar med citronyoghurt som hamnar på hedrande plats nummer sex. De är lika goda varma som kalla och perfekt att ha med sig i matlådan.


På plats nummer sju återfinns ännu ett äldre recept, Köttfärspaj. Där har jag ingen bild så jag låter en helt annan paj illustrera detta inlägg.

På plats nummer åtta återfinns Makaronipudding och även här är det receptet så gammalt så att jag inte har några bilder.

På plats nummer nio hittar vi Pepparkaksbiskvi och det var en av 2017 års nya julrecept.


Fusilli med chorizo i tomat- och vitlökssås finns på tionde plats, eller som jag först kallade receptet, pasta med korv.


Ett gott recept med ett fruktansvärt dåligt köttköp hamnade på plats elva, Kalops på ryggbiff. Ryggbiffen var så seg att den inte gick att använda men till kalops passade det.


Ännu ett gammalt recept – utan bild – på plats nummer tolv, Stuvade makaroner. Återigen experimenterade jag med kokosmjölk.

På plats tretton finns ett vegetariskt recept, Quorngryta


Janssons Frestelse hamnar på plats fjorton av de 20 mest besökta recepten under 2017.

På plats femton hittar vi Korv stroganoff och det var år och dagar sedan jag lagade det. Det kan vara skälet till att det inte heller finns någon bild på den rätten.

På plats sexton finns vårt gamla släktrecept, Moster Majas morotskaka. Mmmmm!

Nä men titta, en cheesecake till, men nu på sjuttonde plats, Blåbärscheesecake

Äppelkaka med mandelmassa är en äppelkaka där jag sticker ut kakan och kallar den för drottningen bland alla äppelkakor. Den är så god! Den hamnade på plats nummer arton.

2016 var året då jag rökte en massa mat och även under förra året var många intresserade av Rökt vitlök, som hamnade på plats nitton.


På plats tjugo hittar vi Summer Rolls och det är ett trevligt pyssel innan man stoppar in dom i munnen.