Det har varit en kort arbetsvecka – som har gått i en rasande fart – och nästa vecka blir också kort. Me like! Jag kommer att sitta upptagen av möte hela helgen så jag hoppas verkligen att värmen håller i sig, så att vi hinner ta en sväng med motorcykeln på torsdag. Rapsen har börjat blomma och det luktar nästan sommar ute. Vi har en fantastisk årstid framför oss!

Emma och jag tog en sväng till Nova Lund igår men jag hittade absolut ingenting. Jag kände att jag behövde några nya toppar men det fanns ingenting  som passade varken mig, figuren eller mitt humör. Det finns så mycket toppar med hög midja, eller hur jag nu ska beskriva det, och det passar inte min kroppstyp. Jag ser bara gravid ut och tro mig, för en kvinna  i min ålder är det inte smickrande. Jag googlade och såg att det kallas peplumtopp, så gör en sökning, så förstår du vilka plagg jag syftar på.

Igår svängde jag ihop en fisklåda och det var så gott!!! Jag gjorde extra mycket för att vi skulle ha med oss i matlådor. Älskar torsk, fast det gör inte kollegerna när man värmer fisk i micron, hahaha. Det är nästan så man blir utvisad ur lunchrummet!

Det är inte undra på att torskrygg kallas för havets oxfilé för rätt tillagat så smälter det i munnen. Torskrygg är den finaste delen på fisken och jag brukar köpa Findus djupfrysta torskryggfilé, i trepack. När barnen var små köpte vi ofta torsk i block men den fisken går inte att jämföra med den man köper i bit. En annan favorit är torsk med äggsås.

6 portioner

Ingredienser:

  • 800 g torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 gul paprika
  • 200 g sugar snaps
  • 1 förpackning körsbärstomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • lite riven färsk ingefära
  • 200 g räkor

Så här gör du:
Lägg torsken i en form och salta och peppra. Strimla paprikan och dela tomaterna. Lägg dem tillsammans med sugar snaps över torsken.

Häll över 1 burk kokosmjölk och smula ned en fiskbuljong i såsen samt lite riven färsk ingefära.

Sätt in i ugn, 175 grader, i cirka 20 minuter. Lägg över räkorna de sista fem minuterna.
Serveras med grönsallad och ris