Mars 2017 måste vara månaden då vi mest åt wokade grönsaker, men ha tålamod med mig, rätt som det är så vänder jag inriktning och snöar in mig på någon annan maträtt. Vad gör du när du inte har lust att laga mat? Har du någon paradrätt som du skulle kunna äta sju dagar i veckan? Jag har haft noll inspiration att stå i köket och vill bara laga någonting som går snabbt – men som är gott att äta. I vanliga fall använder jag färska grönsaker men inte ens det har jag gjort den här månaden. Vi brukar variera woken med färs, kyckling och kött men idag slog vi på stort och serverade torsk kokt i saké till våra wokade grönsaker. I originalreceptet, lax kokt i saké, använde jag lax men det blev precis lika gott med torsk. Släng inte morötterna som ligger i lagen – de är jättegoda att servera till.

Ingredienser:

  • 4 portionsbitar torskfilé
  • 2 dl matlagningssaké
  • 1½ dl mirin
  • ca 5 cm färsk ingefära, riven
  • 1 skalad, skivad morot

Arbetsbeskrivning:
Koka upp saké, mirin, morot och ingefära. Sänk värmen. Lägg i torsken och låt småputtra tills torsken är genomkokt (fryst torskca 10 minuter). Ta upp torsken och salta och peppra.