Fredagsfeeling, igen! Och nu jobbar jag bara två veckor till innan jag går på semester. Vet ni, jag börjar återfå tilltron till mina medmänniskor. Stora delar av den försvann då jag blev varse om knäppisar som ställer sig och fotar/filmar vid olyckor. Och skit samma att man står i vägen för ambulanser och vårdpersonal. Huvudsaken är att man får bild/film som man kan dela på sociala medier. Idioter!
Så, vad har fått mig att tro på mänskligheten igen? Jo, det är väl ingen som undgått det varma, soliga vädret? Alla uppskattar det dock inte och många av landets bönder har det riktigt tufft. I går såg jag flera hjälpande händer sträckas ut till bönderna. Det innebär att frivilliga lånar ut betesmark, så att djuren får mat, och bönder ska slippa nödslakta. Hade jag ägt betesmark så hade jag gjort detsamma.
Det har varit lite svalare ett par dagar (tack och lov) så vi har faktiskt skippat grillat och istället ätit ”vanlig” mat. Torsk, ägg, senap och kaviar är en jättegod kombo så det bjöd jag på igår. Ha en skön fredag. Nu ska jag dansa runt med dammsugaren.
4 portioner
Ingredienser:
- potatis till 4 personer
- 2 st ägg
- 1 msk skånsk senap
- 1 dl rapsolja
- 2 msk kaviar (Kalles)
- salt
- svartpeppar
- 4 torskfiléer
- mjölkfri margarin till stekning
- salt
- svartpeppar
- 0,5 st gurka
- isbergssallad
Så här gör du:
Tvätta och dela potatisen i klyftor. Lägg i oljad form. Salta och peppra. Sätt in i ugnen, 175 grader, och baka av i cirka 25 minuter (det kan ta längre tid beroende på hur tjocka klyftor du skär.)
Koka äggen i 4 minuter. Skär av toppen på äggen och gröp ur innehållet med hjälp av en sked. Lägg i en skål. Tillsätt senap och därefter lite olja i taget. Mixa till en tjock kräm. (Om du vill kan du ta ett par msk av såsen och lägga i din sallad – innan du blandar den med kaviar). Blanda resten av såsen med kaviar och smaka av med peppar och salt.
Strimla isbergssalladen. Hyvla gurkan. Blanda ev ihop salladen med lite sås (utan kaviar).
Salta och peppra torsken. Stek i mjölkfritt margarin ett par minuter på var sida.
Servera allt med potatisklyftorna.