I går, den 8 augusti, var det internationella kattdagen varför det föll sig helt naturligt att vi tingade in oss på en ny medlem till vår familj – Ebba. Vår Smula visade att kan man, så ska man ska öppna upp dörren, för de som behöver. När Nicklas och jag körde iväg till Djurens vänner i Staffanstorp, i torsdags kväll så pratade vi mycket om vår Smula och vi är helt överens, jäkla kattskrälle – vi glömmer dig aldrig och du kommer alltid att leva med oss – men vi tar med ditt arv och ser till öppna upp dörren för andra katter som behöver ett hem.Två år har gått sedan du blev påkörd och det gör fortfarande så ont. Älskade skrutten!
Så snart får Felix hem en syster, vilket vi är övertygade om att det blir bra. Vi valde en liten äldre katthona då vi tror att de yngre har en större chans att få ett hem.

Älskade Smulan, 2 år har gått sedan du blev påkörd, och vi saknar dig så oerhört mycket
Men låt mig torka tårarna, till fredagens meny blev det en stekt torskfilé med asiatisk touch, ett recept som kommer från mat.se. Det blev en gurksallad som legat och gosat till sig i sojasås samt kokta rödbetor som smaksatts med wasabi. Och som pricken över i, stekt torsk. Yum.
Ingredienser:
- 4 st torskfilé
- 1 chilifrukt
- salt
- peppar
- sesamfrön
- olja till stekning
- 1 stor gurka
- 1 kg rödbetor
- 2 msk soja
- 1.5 tsk wasabipasta
- 0.5 citron
- 1 msk muscovadosocker
- 1,5 dl rapsolja
Så här gör du:
Skölj och koka rödbetorna 15 minuter, kyl ner i kallt vatten.
Skala gurkan och skär i tunna skivor. Jag använder en osthyvel. Strö över två nypor salt och japansk soja. Ställ åt sidan.
Vispa ihop wasabipasta, pressad citron, muscovadosocker och rapsolja i en skål. Med hjälp av en osthyvel skär tunna skivor av rödbetorna. Vänd runt rödbetorna försiktigt i dressingen.
Finhacka chilifrukten och lägg i en stekpanna tillsammans med olja. Salta och peppra fisken och häll över sesamfrön. Stek fisken.