Grönt är skönt. En härlig rätt med smaker som gifter sig med varandra och man blir inte så tung av den.  Torsk är fantastiskt gott och den har fått stå lite bakåt för vi äter mycket lax, men det ska bli ändring på det. Broccoli- och sojabönspurén har en söt. fräsch smak och är ljuvlig.

broccolipure

4 portioner

  • 4 bitar torsk
  • mjölkfritt margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 2½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljontärning
  • 1 broccoli
  • 125 g gröna sojabönor
  • 1 ask dill
  • 2 msk mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Salta och peppra torsken. Stek torsken i mjölkfritt margarin några minuter på var sida.

Dela broccolin i mindre bitar. Skala äpplet och skär den i små bitar. Hacka vitlöken. Bryn äpple och vitlök ett par minuter. Häll på vatten och buljongtärning. Lägg i broccoli och de gröna sojabönorna. Koka 3 minuter. Häll av vattnet men spara det. Häll i dillen och mixa massan. Späd med buljongvattnet och klicka i mjölkfritt margarin. Fortsätt mixa till en len massa.

Servera torsken och broccoli- och sojabönspuré med potatis.