Tisdag är för mig fiskdag och vad passar då bättre än att bjuda på torskrygg. Det var egentligen tänkt att jag skulle ha lite bacon till rätten men det har ”någon” ätit upp, så det blev torsk med lite kryddstark chorizo istället och det gick riktigt bra. Du kan servera torsken till potatismos eller varför inte råstekt potatis. Till den här rätten använder jag djupfryst granatäpple i påse som jag tinade några sekunder i mikrovågsugn och detsamma gäller för ärtorna – innan jag blandade det med finrivet citronskal. Det ger fin smakbrytning tillsammans.
Vilken fisk föredrar du? Lax eller torsk?
4 portioner
Ingredienser:
- 4 portionsbitar torsk
- 1 l vatten
- ½ dl salt
- 1 dl granatäpple
- 1 citron
- 1 dl gröna ärtor
- 1 chorizo (eller annan kryddig korv)
- olja
Så här gör du:
Blanda vatten och salt. Lägg i torsken och låt den vila i cirka 15 minuter
Skär korv i små tärningar. Stek gyllenbruna och knapriga i olja.
Blanda granatäpple, ärtor och rivet citronskal.
Ta upp och torka av torsken. Stek ett par minuter i olja.
Servera torsken med råstekt potatis, ärtröra och korv.
Trackbacks/Pingbacks