Ännu en god måltid från vår matkasse och receptet kommer från Mat & Ro. Jag föredrar att äta torsk framför lax som jag helt tröttnat på. Jag tycker inte man kan misslyckas med torsk medan däremot kan laxen ibland bli för torr.
Torsken serveras med ett citronskum och knaperstekt potatis. Och så veckans sallad, naturligtvis. Det blev rätt mycket sås över för vår del så nästa gång jag gör rätten kommer jag att halvera receptet. Och så slängde jag i några matskedar dill… I originalreceptet är det 40 g smör i receptet men jag tog nog inte mer än 10 g, om ens det. Gillar inte smaken när det smakar för mycket fett.
2 portioner
Ingredienser:
- 400 g potatis
- ½ gul lök
- ½ paprika
- 1 dl ifraiche
- 1½ dl vatten
- 1½ msk kycklingfond
- ½ citron
- 2 msk dill
- 400 g torsk
- 10 g mjölkfritt margarin
- olivolja
- salt
- peppar
Arbetsbeskrivning:
Skrubba och tärna potatisen. Hacka lök och tärna paprikan. Stek potatisen i ca 10 minuter i en stekpanna och lägg sedan i grönsakerna. Stek tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Koka ihop ifraiche, vatten, kycklingfond, dill och citronsaft i ca 10 minuter.
Stek fisken ca 4 minuter på var sida och krydda med salt och peppar. Mixa såsen med mjölkfritt margarin och smaka av med salt och peppar. Servera såsen med potatispytten och citronskummet.
Trackbacks/Pingbacks