Jag håller på att förbereda nästa veckas matlådor och då serveras gudomlig torsk med hummersås och blomkålsmos. Som extra dekoration la jag på lite tomater, som blir söta och fina efter en stund i ugnen.
En rekommendation är att köpa ordentlig torsk. Lägg ett par tior extra för det blir så mycket godare än att köpa billig torsk. Vi äter rätt mycket fisk och jag har lärt mig att ju mer pengar du lägger på fisk, desto bättre smakar det.
Ingredienser:
- 600 g blomkål
- 1 grönsaksbuljong
- 450 g torsk
- 1/2 förpackning oatly på mackan tomat/basilika
- 0,5 dl kokosgrädde
- 1-2 msk hummerfond
- dill
- räkor till garnering
Så här gör du:
Koka blomkålen mjuk, slå bort vattnet (spara lite till moset) och ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt all vatten ånga bort. Krydda med salt och vitpeppar och mixa slät. Häll i lite blomkålsspad tills du får ett fint mos.
Blanda ihop oatly på mackan, kokosgrädde, fond och dill och ställ åt sidan.
Lägg fisken i en form, salta och peppra. Fördela blomkålsmosen runt fisken och häll på dillsåsen på fisken. Sätt in i ugnen på 200° i 25-30 min. Lägg på räkorna innan servering