Hej. Finns ni kvar? Som heltidsanställd och som småföretagare så är det massor av saker som drar åt olika håll och tyvärr så är jag kanske inte lika aktiv som jag hade önskat. Vi hade en helt fantastisk påsk. Äkta hälften, och min stora kärlek, fyllde 60 och den firade vi i Lund med afternoon tea, bubbel och Lundajakt. Ja jäklar vad kul vi hade. Tyvärr så strejkade kameran men jag lär återkomma till detta.

Vi fortsätter att äta gott. Det blir massor av grönt och torsk. Jag har fått dille på sockerärtor och det njuter vi av så ofta vi kan.

2 portioner

Ingredienser:

  • 2 bitar fryst torskrygg i portionsbitar
  • Salt och pepparmix
  • 150 g sockerärtor

Purjolökssås

  • 1 dl växtbaserad grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Salt och pepparmix
  • 2 dl strimlad purjolök

Så här gör du:
Tina fisken och strö på salt och pepparmix.
Gör purjolökssåsen genom att koka upp växtbaserad grädde, purjolök, fiskbuljong och vatten. Låt puttra på svag värme i 5 minuter. Lägg i torskfilé och koka svagt några minuter. Servera med sockerärtor.