Jag har varit iväg till mamma en sväng för att förbereda hennes födelsedag och vi gjorde två stycken mjölkfria cheesecakes i smakerna jordgubb och rabarber. Slurp. Så goda! Oj oj oj. Recept kommer senare för just nu står de och gottar till sig i frysen och kommer inte att pyntas till förrän dagen innan födelsedagen. Jag ser såååå fram emot att få sätta tänderna i en bit!

Nu känns det verkligen att våren är på gång och jag upplever att man blir mycket piggare och gladare när solen skiner. Solen ger viktiga D-vitaminer så en power walk ute i naturen ger så mycket mer än att hålla kroppen i trim. Jag har saknat mina promenader för jag ger mig inte gärna ut när det blåser eller regnar. Och det blåser ju jämt i Skåne. När stormvindarna tar tag i en när man går vid åkerkanten så att man håller på att blåsa ut i åkern är det inte roligt. Och jag vet att det inte finns dåligt väder utan bara dåliga kläder men denna blåst kan göra mig galen. Men i dag har det varit det soligt och vindstilla så  det blev en power walk efter att jag tvättat fönsterna. I dag har varit en riktig fixardag, men man mår så gott när allt är klart.

Häromkvällen gjorde jag en jättegod låda med potatis och torsk. Receptet är för två personer men det är bara att dubbla. Jag använder citrongräs och ramslök från Urtekram och kryddorna sätter så fin smak på fisken.

2 portioner

Torskrygg för två Torskrygg för två Torskrygg för två

Ingredienser:

  • 3 potatisar skivas tunt
  • olja till formen
  • salt
  • 2 torskryggfiléer
  • salt och peppar
  • citrongräs
  • ramslök
  • 150 g fryst spenat
  • 1 strimlad purjolök
  • knappt 1 dl Creamy Cooking

Arbetsbeskrivning:
Skiva potatisen med en osthyvel och lägg den i botten på en smord form. Salta och peppra potatisen. Lägg på två bitar torskrygg och fös undan potatisen så den inte ligger under torsken – den risker annars nämligen inte att bli klar i tid. Salta och peppra fisken och strö över torkad citrongräs och ramslök. Peta ner purjolök och fryst spenat i potatisen och häll på knappt en 1 dl Creamy Cooking. Den lilla mängden Creamy Cooking gör inte att det blir någon sås utan mer att potatisen och spenaten blir krämig. Sätt in i 175 grader i ca 25 minuter. Ev får du röra lite med en gaffel ibland potatisen och spenaten så att det inte torkar. Servera med en grönsallad.