Vi fortsätter att hemestra, som Skånetrafiken säger. Det innebär att vi tillbringar vår semester i Skåne och tar oss fram med Skånetrafiken. Idag har jag till och med skaffat sommarkortet, så vi får väl säga att jag och Skånetrafiken slutit en viss fred hahaha.

Jag tillhör inte Skånetrafikens största fan men erkänner att det är en viss tjusning att ta sig fram med buss (och nej, jag är inte sponsrad). Sommarkortet har betalats ur egen kassa och det efter att äkta hälften övertalat mig. Så nu blir det åka av. Jag har en månad på mig att tjäna in 699:- och det borde gå. Tåg är smidigt och räknar jag med med den tid det tar för oss att gå upp till järnväg jämfört att gå till buss så slår det på ett ut. Och tågen är förbaske mig jämt sena så jag föredrar buss. Min ilska mot Skånetrafiken har bestått av sena tåg eller tåg som bara ställs in, så jag föredrar buss.

Så idag åkte vi till Trelleborg då dottern fortfarande är gräsänkling. Vi tog en promenad runt stora delar av innerstan, med väl valda vattenstopp och hade det riktigt mysigt. Det är härligt att bara umgås. Vi började på Espresso house där vi tog en vegan Islatte Mocka, där jag tog bytte ut deras ärtdryck mot sojamjölk. Jag har provat ärtdrycken och tycker den är så där. Sojamjölken är så pass mycket bättre.

Vi hann också mysa med lille Zimba som blev kastrerad och chipmärkt, så nu är han dotterns. Jag kan inte förstå dom som bara övergett honom. Det är en fantastisk katt trots allt han varit med om. Polisen tog in honom på sjukhuset för drygt två månader sedan då han var påkörd och han lever nu med platta och skruv i höft och ben, men det är en fantastisk katt. Så kärvänlig och mysig.

Och tillbaka i Hjärup så vandrade vi förbi vetefälten. Jag älskar denna årstid.