ca 10 portioner

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 100 gr mjölkfritt margarin
  • 1 ägg

Cocosfyllning:

  • 100 gr cocos
  • 100 gr mjölkfritt margarin
  • 1/4 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 äggula

Garnering:

  • 1 st kiwi
  • ca 10 st vindruvor, halverade
  • 1 liten burk ananasringar (alt färsk ananas)

Arbetsbeskrivning
Lägg mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en matberedare. Skär mjölkfritt margarin i mindre bitar och lägg ned dem i mjölblandningen. Kör till en grynig massa. Tillsätt äggen under tiden maskinen går. Stäng av så snart en degklump bildats.

Förpacka degen i plastfilm och låt vila i kylskåp ca 1 timme.

Kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek. Tryck ut degen i en pajform. Ställ formen kallt ca 15 minuter före gräddningen.

Grädda pajskalet ca 20 minuter i 225 grader. Låt kallna.

Smält fettet till fyllningen. Tillsätt och låt det puttra under omrörning några minuter. Ta kastrullen från värmen. Vispa ned mjöl, ägg ochäggula. Fortsätt att vispa kraftigt på svag värme tills blandningen blir tjock. Ta åter kastrullen från värmen och rör ned cocosen. Låt fyllningen svalna. När fyllningen är kall fylls den i det färdiggräddade pajskalet.

Garnera med frukten.