Det här med att laga mat när vi är tre i hushållet som äter olika mat är en konstant utmaning. Det man tror att man har hemma – det är slut. Jag blev så sugen på nudlar och nu pratar vi riktigt, tjocka udonnudlar och inte de där tunna sakerna. Det fanns hemma men ingefära, citron och risvin hade försvunnit över natten så det var bara till att försöka hitta alternativ. I en fryspåse med ärtor låg det 15 st kvar i botten och jag lyckades hitta lite broccoli. Honung var också slut men jag lyckades hitta en skvätt sirap så det fick duga. Det gäller att improvisera på det man har.
2 portioner
Ingredienser:
- 2 påsar udonnudlar (ligger fyra i en förpackning)
- lite rökt lax
- 2 msk gröna ärtor
- 2 dl broccoli
- 1 vitlök
- 1 msk soja
- 1 msk matlagningssaké
- 1 tsk sirap
- malen ingefära (smaka av hur mycket du behöver)
Arbetsbeskrivning:
Hacka vitlöken tunt. Blanda med soja, saké, sirap och ingefära. Ställ åt sidan.
Koka upp vatten och lägg ned nudlar, broccoli och ärtor. Låt sjuda några minuter. Häll i durkslag och lägg sedan i grytan. Rör ned sås och hackad lax.