Om jag hade lämnat min man som ansvarig för veckans mat så hade det blivit ugnsbakad tjock grillkorv, morgon, middag och kväll. Jag vet inte vad det är med korv och män – men min pappa är likadan. Lämnas han ensam en vecka så äter han korv – på tvären. Jag är inte så där jätteförtjust i korv men om jag någon gång äter korv så föredrar jag kryddstarka korvar. När barnen var små så brukade vi laga ugnsbakad falukorv men varken Nicklas eller Emma tyckte det var speciellt gott så den maträtten har liksom runnit ut i sanden allt eftersom åren har gått.

Jag låg däckad i början av augusti i en extrem migrän som bland annat resulterade i besök på akuten och smärtstillande sprutor – så gissa vem som tog sig friheter i köket. Helt rätt – men oj vad gott det blev. Äkta hälften fixade till ugnsbakad grillkorv och i några korvar penslade han ajvar, i andra la han skivade tomater, och i en tredje penslade han med med skånsk senap. Över korven ströddes ett tunt lager jeezly pizzaost. På en mixad salladsbädd så serverades det stekt svamp och paprika. Detta tillsammans med potatismos och lingon blev en riktig festmåltid.

tjockgrillkorv01 tjockgrillkorv02 tjockgrillkorv03 tjockgrillkorv04

Ingredienser:

  • 1-2 grillkorvar/person (läs påförpackning så korven är mjölkfri)
  • ajvar
  • skånsk senap (eller annan senap)
  • tomater
  • jeezly pizzaost

Arbetsbeskrivning:
Skär skåror i korven. Pensla skårorna med ajvar eller senap alternativ lägg i tomatskivor. Strö över ett tunt lager pizzaost. Sätt in i 225 grader i ca 15 minuter. Serveras med grönsallad, potatismos och lingonsylt.

Spara