Det absolut bästa vore att använda en ugnsform, men resultatet blir inte bra. Pannkakan blir kladdigt och säckar ihop! Använd ett stekjärn och låt matlagningen ta tid. Jag lovar att ugnspannkakan är värd att vänta på!
Vill du ha fläskpannkaka, går det alldeles utmärkt att lägga fläsk/bacon i smeten innan du gräddar pannkakan i ugnen!
3 tjocka ugnspannkakor
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl havredryck
- 4 ägg
- 2 tsk bakpulver
- salt
- socker
- 2 msk mjölkfritt margarin till stekjärnet
Arbetsbeskrivning
Mät upp mjölet i en skål. Rör ut med så mycket havredryck att det blir en jämn och slät smet. Vispa ner ägg, bakpulver och resten av havredrycken och tillsätt socker och salt. Häll i steklagg och stek i ugnen ca 20 minuter i 200 grader. Observera att smeten räcker till 3 ugnspannkakor.
Trackbacks/Pingbacks