Någon fler än jag som är sent ute vad gäller våffeldagen? Insåg för sent att jag slängt ut våffeljärnet i och med att vi renoverade köket och sedan har jag inte kommit till skott att handla ett nytt. Så det blev inga våfflor på våffeldagen. Därmed så blev det mjölkfria våfflor igår.
Dottern och äkta hälften åt sina med grädde och sylt, men jag mixade lite majonnäs med wasabi och la på ett par skivor gravad lax. Mums.
Ramlösa i smeten gör att våfflorna blir lite krispigare.
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl ramlösa
- 2-3 ägg
- salt
Arbetsbeskrivning
Mät upp mjölet i en skål. Rör ut med så mycket ramlösa att det blir en jämn och slät smet. Vispa ner ägg och resten av ramlösa och tillsätt salt. Gräddas våfflor som serveras varma med god sylt. Eller varför inte testa min variant – med wasabi och lax?
Trackbacks/Pingbacks