I början av juli sedan tipsade jag om Sellpy och det är nu dags att dela med mig av mina synpunkter.

Det var hur smidigt som helst att registrera sig på hemsidan och sedan beställa hem sellpypåsar som levererades i brevlådan. Hämtningen av påsarna var lika smidig. Sms skickades tio minuter innan hämtning och skulle vi inte vara hemma så var det bara att ställa ut påsarna (om man nu har den möjligheten).

Det tog ett par veckor innan sakerna sorterats igenom och det var lite trixigt att packa för vi visste inte riktigt hur Sellpy gjorde sitt urval. Jag utgick från det jag tidigare sålt på bakluckeloppis – det skulle gå igenom – så länge det inte var trasigt, smutsigt eller luktade illa.

De två första påsarna innehöll 39 saker och av dem så gick 13 till försäljning, 18 till välgörenhet och 7 var så pass dåliga så de gick till återvinning, dvs jag stod på -70 kronor redan från början. Jag missade t.ex att knappar hade lossnat från ett par jackor. Slarvigt av mig. Slutnota, Sellpy tjänade 699 kronor och jag tjänade 186-70=116 kronor. Du ska också ha i åtanke att säljs någonting för under 50 kronor så går allting till Sellpy.

Påse tre och fyra skickades iväg för ett par veckor sedan och ligger nu ute för försäljning. När Sellpy gått igenom sakerna så skickar de iväg ett mail där de visar vilka produkter som de tror ska gå att sälja.

Allt de värderar till under 50 kronor – det säljs inte utan skänks till välgörenhet. Då har man 24 timmar på sig att logga in på sitt konto och lämna feedback. Jag fick mailet kl 23 och loggade in dagen därpå kl 19 men då var det försent att göra några ändringar, så det där med 24 timmar ska man nog ta med en nypa salt. Jag hade också lärt mig från tidigare inlämning vilka saker som går att sälja så den här gången var det bara två saker som åkte iväg på återvinning.

Så, vad vill jag då ha sagt med detta. Jo, vill du tjäna pengar på dina gamla avlagda prylar så ska du själv ställa dig på loppis en dag. Vi hade dock ingen möjlighet utan såg detta mer som ett alternativ då vi annars hade åkt till tippen och slängt sakerna. De kronor jag får in är ren bonus för min del.

Och du – det som har gått bäst att sälja har varit svärmors hiskeliga blommiga klänningar från 70-talet. Det trodde jag aldrig. (bilden nedan har Sellpy tagit och föreställer en av svärmors otaliga klänningar).

7bba12528b3725143134ad8900cac718_mypic

Och undrar du om vi kommer att sälja genom Sellpy flera gånger, så är svaret ja – om vi inte själva hinner stå på bakluckeloppis.

Spara

Spara

Spara

Spara