Semestern har börjat så nu går jag ned i tempo! Jag har en vecka ledig själv innan äkta hälften påbörjar sin semester men jag har inga problem med att fylla dagarna. I går passade jag på att shoppa eftersom det regnade helt galet. Jag köpte bland annat en bikini, lite nya underkläder, fyllde på sminkförrådet, handlade mat, köpte nya träningskläder, en present till sonen som fyller 30 i september samt fixade naglarna. Det är konstigt vad nöjd man känner sig när pengarna rullar 🙂

Sedan åkte jag hem för att förbereda middagen och varmrökt lax med pestosås och pärlcouscoussallad är så gott. Och perfekt att förbereda i förväg innan gästerna anländer. Som fördrink testade vi Miss Li Herz aus Porzellan White, 2022 och det var riktigt gott. Jag är lite kräsen när det gäller vitt vin, föredrar rött, men det här vinet har en fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, örter, päron, citron och krusbär. Passar bra till fågel, fisk och skaldjur – så vi serverade det även till middag. Emma jobbade eftermiddag men sambon Robin kunde komma så att han fick träffa Sofia och Emma som var nere på en blixtvisit. Mycket mysigt.

4-6 personer

Ingredienser:

Tillbehör

  • 3 dl pärlcouscos
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • sallad
  • tomater
  • gurka

Så här gör du:
Fräs finhackad lök och chorizo i olja i et
t par minuter. Rör i pesto, växtbaserad grädde och vatten. Låt såsen sjuda ett par minuter. Rör ner spenaten i såsen och låt den sjunka ihop. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen kallna.

Koka upp vatten tillsammans med couscous och grönsaksbuljong- Sänk värmen, sätt på lock och låt sjuda i ca 25 minuter. Skölj av pärlcouscousen i kallvatten och lägg i en salladskål. Blanda med grönsaker.

Servera laxen med såsen och pärlcouscoussallad.