Godmorgon. Så var det dags för ännu en veckomatsedel som jag hoppas kan vara till lite inspiration inför kommande matvecka. Det blir troligtvis den sista veckomatsedeln på ett par veckor för jag har för många pågående projekt och hinner tyvärr inte med – hur mycket jag än vill.

Jag var på allergimässan i Malmö igår och lite bilder därifrån kommer senare under dagen.

Måndagen den 21 september – Rotfruktspytt med stekt korv 

ytterfilepurjo
Tisdagen den 22 september  – Fiskbullar med citronsås och rårakor

fiskbollar
Onsdagen den 23 september – Zucchinibiffar med bacon

zucchinibiff

Torsdagen den 24 september – Green currygryta

thai

Fredagen den 25 september – Filé på en bädd av kålrötter

Filépåenbäddavkålrötter

Lördagen den 26 september – Kycklingfilé med rostad paprika och seranoskinka

kycklingrostadpaprika

Söndagen den 27 september – Ytterfilé Wellington med konjakssås

ytterfilewellington

Inköpslista

  • 4 stora potatisar + potatis till rårakor
  • 7 stora morötter
  • 1 purjolök
  • 2 st kålrot
  • 1 palsternacka
  • 1 paket korv
  • 2 st squash
  • 1 st schalottenlök
  • 1 röd chili
  • 1 ägg
  • 1 paket bacon
  • 500 g blandade grytbitar
  • 1 burkar thai green curry
  • 1 knippe salladslök
  • 1 påse majskorn
  • 1 påse gröna ärtor
  • 1 burk bambuskott
  • 4 polkarödbetor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 700 g fläskfilé
  • Creamy cooking
  • 1 flaska schalottenlökfond
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk rostad paprika
  • 4 skivor seranoskinka
  • 1 burk ifraiche
  • Rotsaker och grönsaker till ugnsbakade rotsaker
  • 600 g ytterfilé
  • 3 röd lök
  • 3 paprikor
  • smördegsplattor
  • 400 g toskfilé
  • 1 ägg
  • 1 citron

Bra att ha hemma – och som också ingår i recepten är: mjölkfritt margarin, salt, peppar, vetemjöl, olja, ris, soja, vinbärsgelé, potatismjöl, ajvar, chilisås, konjak, vetemjöl, majonnäs