Så är vi inne i första veckan av september och den andra september fyller Emma 19 år. Den firar vi med bland annat prinsesstårta.
Den här veckan blir en smakrik vecka. Vi kickar igång måndagen med het chorizo i tomat- och vitlökssås. Sedan blir hett i form av både wasabipasta och wasabiärtor innan vi i slutet av veckan lugnar ned oss med milda italienska smaker i form av oliver och rostad paprika.
Jordnötskakan blir godast om man gör den en dag i förväg – om man nu kan hålla sig.
Måndagen den 31 augusti – Fusilli med chorizo i tomat- och vitlökssås
Tisdagen den 1 september – Lax med wasabikräm och squashspirelli
Onsdagen den 2 september – Pulled turkey med kronärskockssallad
Torsdagen den 3 september – Hokisoppa med wasabiärtor
Fredagen den 4 september – Kassler och klyftpotatis i en sambal oeleksås
Lördagen den 5 september – Italiensk kyckling med oliver och rostad paprika
Söndagen den 6 september – Söndagsstek
Veckans sötsak: Jordnötspaj
Notering: Ingredienserna till pajen ingår inte i inköpslistan.
Inköpslista
- 1 paket fusilli
- 1 förpackning Lithells korv ”rökt paprika och chili”
- 300 g chorizo
- 1 burk pastasås med tomat och rostad
- 2 röd paprika
- 1 påse haricot verts
- 1 förpackning Planti Creamy Cooking el Imat
- 4 laxfiléer
- 1 burk imat ifraiche
- 2 stora squash
- 5 röda lökar
- 1 förpackning plommontomater
- 1 kruka koriander
- 2 krukor persilja
- 1 förpackning färdig pulled turkey
- 1 påse babyspenat
- 1 burk kronärtskocka
- 1 granatäpple
- 1 förpackning hoki
- 3 morötter
- 1 påse djupfryst broccoli
- 1 purjolök
- 1 burk wasabiärtor
- 600 g potatis + potatis till 1 måltid
- 100 g champinjoner
- 600 g kassler
- 1 burk sambal oelek
- 1 förpackning blekselleri
- 1 burk rostad paprika
- 1 burk oliver
- 800 g kycklinglårfilé
- 1 kg fransyska
Bra att ha hemma – och som också ingår i recepten är: vitlök, paprikapulver, salt, svartpeppar, mjölkfritt margarin, wasabipasta, olja, fiskbukjongtärning, rosépepper, ajvar, köttbuljongtärning, vetemjöl, gelé