Nu har jag kört mjölkfri veckomatsedel i ett par veckor och det vore roligt att få lite feedback så jag vet om det är lönt att fortsätta med veckomatsedeltemat på söndagarna. Det tar ett par timmar för mig att få ihop det så jag tar tacksamt emot ris och ros. Var inte blyga 😉
Den här veckan firar vi både Nicklas och min födelsedag. Nicklas som blir 22 och vars matallergi ligger som grund till varför Nicklas Kokbok startade 1995.
Den här veckan finns inga krångliga recept förutom kanske kåldolmar som tar lite längre tid – men passa på och gör en dubbel sats när du ändå håller på. Det är perfekt att ta fram de dagar då man inte känner för att ställa sig vid spisen.
Ugnspannkakan gör jag i ett stekjärn. Det innebär i och för sig att tillagningstiden blir lite längre (om man ska vänta på varandra) men å andra sidan så blir pannkakan så pass mycket bättre än om man gör den i en braspanna (då den har en tendens att bli degig).
Och veckans sötsak gör verkligen skäl för sitt namn – en änglalik, god kaka till en kopp espresso.
Måndagen den 7 september – Falukorv med purjolök
Tisdagen den 8 september – Chili/citron/ingefärslax med broccolimos
Onsdagen den 9 september – Ugnspannkaka
Torsdagen den 10 september – Fisksoppa med saffran
Fredagen den 11 september – Köttfärs med täcke av potatis- och palsternacksmos
Lördagen den 12 september – Kycklinglasagne
Söndagen den 13 september – Kåldolmar
Veckans sötsak – Änglakaka
Notering: Ingredienserna till änglakakan ingår inte i inköpslistan.
Inköpslista:
- 600 g falukorv
- 1 burk salsasås
- 1 strimpad purjolök
- 1 förpackning jeezly pizzaost
- 500 g laxfile
- 2 st röda chilifrukter
- 2 st citroner
- 2 st broccoli
- potatis till 2 måltider
- 1 havredryck
- 4 st ägg
- (ev 1 paket bacon till ugnspannkakan)
- 2 st rödlök
- 3 st paprika
- 1 paket saffran
- 2st förpackningar små tomater
- färsk ingefära
- 400 g torskfilé
- 600 g köttfärs
- 1 burk passerade tomater
- 1 påse gröna ärtor
- 2 palsternackor
- 3 st kycklingfiléer
- 1 st squash
- 1 burk ajvar
- 4 dl imat
- 200 g babyspenat
- 1 förackning lasagneplattor
- 1 burk lingonsylt
- 1 vitkålshuvud
- 300 g blandfärs
- 1 förpackning risgryn
- 1 st gul lök
- 1 köttbuljongtärning
Bra att ha hemma – och som också ingår i recepten är: dijonsenap, strösocker, salt, peppar, honung, ingefära, grönsaksbuljongtärning, vetemjöl, bakpulver, mjölkfritt margarin, vilök, fiskbuljongtärning, spiskummin, koriander, kanel, tomatpuré, mandelmjöl