Heeeej. Nu har jag varit produktiv ett par timmar och har skickat iväg en (eller rättare sagt två) logotyper för godkännande. Sonen sitter och bygger en hemsida  och det är kul att ha någon man kan bolla sina tankar och idéer med. Och det är alltid lättare att hitta lösning på något tekniskt när man är två som letar…

I går var vi iväg och veckohandlade och större delen av våra veckoinköp görs på Lidl. Någon gång emellanåt springer jag på en massa mjölkfria varor och igår var ett sådant tillfälle. Lidl hade fått in en kokosyoghurt. Enda nackdelen med kokos är att ibland så tar kokos över smaken,  men den här jordgubbsyoghurten var riktigt god och hade jag inte vetat om att den var gjord av kokos – så hade jag inte märkt det, rent smakmässigt.

För två veckor sedan så beställde jag en ny hallmöbel och den kom hem i veckan. Ut med det gamla, bruna och in med nytt, vitt och fräscht. Jag älskar skåpets detaljer och det gör sig riktigt bra i vår hall. Skåpet var nedsatt från 5000 till knappt tre, så jag tyckte det var ett riktigt fynd.

Och nu är det dags för ett gott sopprecept. Fler än jag som älskar kål i maten? Till den här soppan använder jag quorn men det går naturligtvis lika bra att använda vanlig köttfärs om man önskar det.

4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 förpackning Quorn-färs (300 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2-3 msk charlottenlökfond
  • 1 förpackning röda bönor
  • 1/4 vitkålshuvud
  • salt
  • peppar

Så här gör du:

Hetta upp 1 msk olja i en panna och fräs rökt paprika. Tillsätt tomatpuré och lägg ned quorn och fräs några minuter. Häll på 3 dl vatten och buljong. Skölj bönorna och häll ner i grytan tillsammans med strimlad  vitkål. Låt koka cirka 10 minuter tills kålen är klar. Smaka av med salt och peppar.