Tidig söndag eftermiddag damp vi ner hemma igen efter efter en händelserik och snabb weekend i vår vackra huvudstad då vi bland annat hann med icebar by icehotel Stockholm. Tio över sju gick tåget från Lund och vi anlände till ett soligt Stockholm vid halv elvatiden. När vi reser i Sverige  brukar vi bo på Scandic och så även den här gången. Tidigare har vi bott på Bantorget, Sjöfartshotellet, Sergel Plaza och Centralen och den här gången testade vi Scandic No 53 som ligger på Vasagatan, ett par minuters väg från centralen. Smidigt och nära.

Efter att ha checkat in gick vi ut för att äta lunch och vi hamnade på en krog mitt emot hotellet som serverade fish and chips. Jag hoppade dock remouladsås som man stoppat grädde i.

Efter lunchen blev det till att leka turist ett par timmar och jag blev mycket berörd och tårögd när vi passade väggen där man lagt blommor och satt upp lappar efter terrorattacken i Stockholm. Så mycket kärlek fanns nedskrivit på postit-lappar i alla dess färger. Det blev en stunds eftertanke. Sightseeingen avslutades med ett besök på konditori Vetekatten, som ligger bara ett stenkast från hotellet. Gillade att det var tydligt utmärkt vad jag som allergiker kan äta. Tummen upp.

Kvart i fyra hade jag bokat in oss på icebaren i Stockholm och det var helt klart annorlunda. Ett besök kostar 199 kronor för att vistas 45 minuter i -7 grader och i priset ingår en iskall drink och jag tog något som jag tror hette mountain green. Själva lokalen är liten men det var supermysigt. 45 minuter räcker mer än väl och det var skönt att komma ut igen 🙂

Tillbaka på hotellet blev det ett snabbt ombyte innan vi begav oss mot Tele2Arena och kvällens konsert. Det blev en fantastiskt nostalgisk konsert och det är lika bra att passa på att se gubbarna för liksom en själv så blir de inte yngre 🙂


Vi ramlade in på hotellet vid ett och sedan var det bara att sova innan det blev dags för frukost. Helgen varit snabb och intensiv så nu får jag ta denna veckan och vila upp mig på.

Spara