4 portioner

nicklaskokbok_wokadkycklingmrakor
Foto: Nicklas Kokbok

Ingredienser

  • 4 strimlade kycklingfiléer
  • 1 morot
  • ½ broccoli
  • 1 burk strimlad bambuskott
  • 4 stora champinjoner
  • 1 paprika
  • 250 g skalade räkor
  • rapsolja

Sås:

  • 9 msk strösocker
  • 15 msk vatten
  • 6 msk vinäger
  • 3 tsk salt
  • 4½ tsk maizena el potatismjöl

Arbetsbeskrivning
Strimla samtliga ingredienser tunt!

Häll rapsolja i wokpannan och värm upp. Börja med att woka kycklingfilén. Plocka upp den och ställ åt sidan när den är genomstekt.

Därefter är det dags att fräsa grönsakerna (morot, broccoli, bambuskott, svamp och paprika). När grönsakerna är klara (skall ha tuggmotstånd) lägger du i kycklingen och rör om. Blanda också i räkorna.

Blanda ihop ingredienserna till såsen, häll den över de wokade grönsakerna, kycklingen och räkorna och låt allt bli genomvarmt!

Serveras med kokt ris.