En ytterfilé stirrade på mig när jag kom hem och i ärlighetens namn hade jag ingen som helst idé vad jag skulle göra eftersom jag tyckte jag hade testat alla slags olika varianter sista tiden. In i kylskåpet där jag också hittade en burk ajvar, en röd paprika och lite bacon. Köttet blev underbart mört och såsen var magiskt god. Därav namnet!

ytterfile_m_ajvar

4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g ytterfilé
  • 3 msk ajvar
  • 1 röd paprika
  • salt
  • pepparmix
  • paprikapulver
  • 1 paket bacon
  • 4 stora potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 morot
  • mjölkfritt margarin
  • 2 dl Gott i Maten

Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skära upp en skåra i ytterfilén. Krydda med salt, peppar och malt paprika. Blanda ajvar och paprikapulver. Bred ut detta i skåran. Lägg ut baconskivorna på en skärbräda och bind ihop ytterfilén med baconskivorna (jag hade inget snöre och upptäckte att det gick lika bra med bacon). Lägg i ugnsfast form och stek i ca 30 minuter. Efter 30 minuter häller du i 2 dl Gott i Maten och rör om. Såsen får en magisk smak av ajvar och paprika.

Skala och dela potatis och morot. Dela rödlöken i bitar. Lägg i ugnsform, krydda med salt och peppar och baka ca 40 minuter.